marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Jeżyki z jajek ze szpileczkami.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Jajka ugotować,ostudzić zimną wodą,obrać ze skorupek,przekroić wpół na wzdłuż

Jeżyki z jajek ze szpileczkami.

Składniki:

Jeżyki z jajek ze szpileczkami.

 

  • 5 jajek,
  • orzeszki pistacje w połówkach lub borówki,
  • wykałaczki drewniane.

Sposób przygotowania:

Jeżyki z jajek ze szpileczkami.
Jajka gotować z 9 min. na twardo,przelać zimną wodą,obrać ze skorupek i przekroić wpół na wzdłuż.Pistacje rozłupać ze skorupek
owoce zaś przeciąć na połówki i nadziać na wykałaczki,a te wbijać w połówki jajek.Zamiast orzeszków mogą być borówki amerykańskie lub zwykłe,które najpierw opłukać i osączyć przed
ozdabianiem.Zakąski układać na tacę i podawać na bankietach
lub garden-party.

Tagi:

jajko jajka