Cukiereczek13

Cukiereczek13

Złoty Ekspert
[Przepisów: 651]

Jeżynowa manna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Rozpocznij dzień w kolorach lata z owocową kaszą manną lub zjedz zdrowy, owocowy deser :)

Jeżynowa manna Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jeżynowa manna

 

  • 250ml mleka,
  • 1 łyżka cukru,
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego,
  • 100g jeżyn + kilka do dekoracji,
  • kasza manna błyskawiczna 2,5 łyżki,
  • kilka malin do dekoracji,
  • listki mięty do dekoracji

Sposób przygotowania:

Jeżynowa manna
Jeżyny oczyszczamy i płuczemy. Umieszczamy je w naczyniu i miksujemy za pomocą blendera. Mus jeżynowy przecieramy przez sitko, aby pozbyć się pestek (Nie jest to konieczne). Do garnka wlewamy mleko, dodajemy cukier, cukier waniliowy i kaszę mannę, dokładnie mieszamy. Całość zagotowujemy i gotujemy około 5 minut często mieszając. Pod koniec gotowania dodajemy jeżynowy mus i jeszcze chwilkę gotujemy. Masę rozlewamy do dwóch naczynek i dekorujemy świeżymi owocami i listkami mięty. Danie można jeść na zimno lub na ciepło, na śniadanie lub deser. Życzę smacznego :)
Jeżynowa manna
Umieszczamy je w naczyniu i miksujemy za pomocą blendera.
Jeżynowa manna
Mus jeżynowy przecieramy przez sitko, aby pozbyć się pestek
Jeżynowa manna
Do garnka wlewamy mleko, dodajemy cukier, cukier waniliowy i kaszę mannę, dokładnie mieszamy.
Jeżynowa manna
Pod koniec gotowania dodajemy jeżynowy mus i jeszcze chwilkę gotujemy.