madzialena19

madzialena19

Szef Kuchni
[Przepisów: 52]

Jeżyny z jablkiem.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pyszne , mozna dodawac konfiture do deserow ..

Jeżyny z jablkiem.

Składniki:

Jeżyny z jablkiem.

 

  • 50 dag jeżyn
  • 5 duzych kwasnych jablek
  • 65 dag cukru
  • 2 szklanki wody
  • skorka z pomaranczy , pokrojona w kosteczke

Sposób przygotowania:

Jeżyny z jablkiem.
Jablka umyc , obrac , wydrazyc gniazda nasienne i pokroic w kostke. Jezyny oplukac i odsaczyc.Z cukru i 2 szklanek wody gotujemy syrop . Do syropu wkladamy jablka i smazymy 15-20 minut , pozniej wsypujemy jezyny , mieszamy i smazymy jeszcze 20 minut , dodajemy skorke z pomaranczy i razem smazymy 5 minut . Gorace przekladamy do sloiczkow i pasteryzujemy ok 12 minut.