Jogurtowe ciasto na razowej mące z rabarbarem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Doskonałe ciasto, które można jeść bez wyrzutów sumienia. Przygotowane z dodatkiem mąki razowej i naturalnego jogurtu. Robi się je bardzo szybko.

Jogurtowe ciasto na razowej mące z rabarbarem

Składniki:

Jogurtowe ciasto na razowej mące z rabarbarem

 

 

Sposób przygotowania:

Jogurtowe ciasto na razowej mące z rabarbarem
Rabarbar kroimy w plasterki i posypujemy cukrem.

Składniki na ciasto miksujemy w misce przy pomocy miksera. Ciasto wykładamy na natłuszczoną tortownicę o średnicy 27 cm, układamy na nim rabarbar, a następnie posypujemy płatkami migdałowymi.

Ciasto pieczemy w temperaturze 175 stopni ok 45-50 minut, bez termoobiegu.

Po upieczeniu wyjmujemy z piekarnika i studzimy na kratce.

Jak ciasto przestygnie zdejmujemy z tortownicy obręcz, a ciasto posypujemy cukrem pudrem.

Tagi:

jajko jajka