VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Jogurtowe- malinowo- bananowe

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Nie znam prostszego przepisu na ciasto. Dla mnie idealne smaki, banany i maliny. Do tego polewa z białej czekolady- rozkosz dla podniebienia.

Jogurtowe- malinowo- bananowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jogurtowe- malinowo- bananowe

 

 

Sposób przygotowania:

Jogurtowe- malinowo- bananowe
Przygotowujemy dwie miski. W pierwszej mieszamy mąkę, proszek do pieczenia, cukier i cynamon. W drugiej mieszamy jogurt naturalny, jajka, olej, aromat waniliowy. Suche produkty łączymy z mokrymi do uzyskania jednolitej masy. Banana kroimy w kosteczkę. Pokrojonego banana i świeże maliny dodajemy do masy i mieszamy. Przygotowanym ciastem napełniamy foremkę o wymiarach 12x23 cm . Pieczemy w temperaturze 180*C przez 25 minut. Białą czekoladę rozpuszczamy z mlekiem w kąpieli wodnej. Polewamy ciasto i dekorujemy świeżymi malinami.
Jogurtowe- malinowo- bananowe
Etap 1 W pierwszej misce łączymy suche produkty
Jogurtowe- malinowo- bananowe
Etap 2 W drugiej misce łączymy mokre produkty
Jogurtowe- malinowo- bananowe
Etap 3 Suche produkty łaczymy z mokrymi
Jogurtowe- malinowo- bananowe
Etap 4 Mieszamy z owocami i pieczemy w 180*C przez 25 minut