Mniam1

Mniam1

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 871]

Jogurtowe muffinki z jeżynami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Delikatne i wilgotne muffinki, a w nich zatopione owoce jeżyny. Wspaniale smakują do popołudniowej herbatki.

Jogurtowe muffinki z jeżynami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jogurtowe muffinki z jeżynami

 

 

Sposób przygotowania:

Jogurtowe muffinki z jeżynami
Białka oddzielić od żółtek. Wsypać cukier do misy z żółtkami i utrzeć. Wlać jogurt, wymieszać. Obie mąki przesiać z proszkiem do pieczenia i dodać do masy żółtkowej. Połączyć do uzyskania jednolitej konsystencji. Nie ucierać zbyt długo. Z białek ubić pianę i wmieszać w ciasto. Wylewać do foremek na muffinki i na wierzchu wyłożyć jeżyny. Piec w 180*C przez ok 25min. Po przestudzeniu posypać cukrem pudrem. Smacznego!
Jogurtowe muffinki z jeżynami
Żółtka utrzeć z cukrem używając trzepaczki.
Jogurtowe muffinki z jeżynami
Do utartych żółtek wlać jogurt naturalny.
Jogurtowe muffinki z jeżynami
Wsypać przesiane mąki z proszkiem do pieczenia.
Jogurtowe muffinki z jeżynami
Ciasto wlać do foremek i wyłożyć na wierzchu owoce.