dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Jogurtowe z rabarbarem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
  • KALORIE: 250
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Jogurtowe ciasto z rabarbarem, delikatne i bardzo wilgotne. Proste w przygotowaniu i bardzo smaczne.

Jogurtowe z rabarbarem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jogurtowe z rabarbarem

 

Sposób przygotowania:

Jogurtowe z rabarbarem
Rabarbar oczyszczamy i kroimy w drobno kostkę. Jajka ucieramy z z cukrem na puszystą masę. Dodajemy olej i mieszamy. Następnie wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia, skórkę otartą z cytryny, jogurtem i sokiem wyciśniętym z cytryny. Dokładnie mieszamy. Ciasto wlewamy do podłużnej blachy i wierzch posypujemy posiekanym rabarbarem. Pieczemy ok 45 minut w 180 stopniach. Smacznego!
Jogurtowe z rabarbarem
Oczyszczony rabarbar kroimy w drobno kostkę.
Jogurtowe z rabarbarem
Do utartych jajek dodajemy pozostałe składniki.
Jogurtowe z rabarbarem
Połączone składniki ciasta dokładnie mieszamy.
Jogurtowe z rabarbarem
Ciasto wlewamy do blachy i posypujemy rabarbarem.

Tagi:

jajko jajka