zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Jogurtowiec z galaretką i brzoskwiniami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszny deser bez pieczenia. Bo przecież w taką pogodę trudno pokusić się o włączenie piekarnika. A jak ma się ochotę na soć slodkiego to można zrobić takie cudo.

Jogurtowiec z galaretką i brzoskwiniami

Składniki:

Jogurtowiec z galaretką i brzoskwiniami

 

  • spód :
  • 80 g biszkoptów
  • 50 g masła

 

  • masa :
  • 3/4 szk jogurtu naturalnego
  • 1 galaretka cytrynowa
  • 1/2 szk gorącej wody
  • 1 duża brzoskwinia

 

  • galaretka :
  • 1/2 galaretki cytrynowej
  • 1 szk gorącej wody

Sposób przygotowania:

Jogurtowiec z galaretką i brzoskwiniami
W rondelku stopić masło a biszkopty rozdrobnić. Potem połączyć biszkopty z masłem dokładnie mieszając i wyłożyc to do foremki o średnicy 17 cm ( u mnie taka papierowa jak na zdjęciu ).

Wyrównać powierzchnię i na spód wyłożyć pokrojone brzeoskwinie. Jogurt wymieszać z rozpuszczoną i chłodną galaretką i zalać masą owoce, wstawić foremkę do lodówki.

Gdy się masa zetnie wylac na nią rozpuszczoną i zimną galaretkę, po czym znowu wstawić do lodówki do ścięcisa.