Hrabina w kuchni

Hrabina w kuchni

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 383]

Jogurtowiec z jagodami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Szybkie, smaczne ciasto dla zabieganych. Wystarczy wymieszać wszystkie składniki, włożyć do piekarnika, upiec i gotowe.

Jogurtowiec z jagodami Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Jogurtowiec z jagodami

 

 

 

  • Polewa:
  • tabliczka mlecznej czekolady
  • trochę mleka

 

Sposób przygotowania:

Jogurtowiec z jagodami
Masło utrzeć z cukrami, nie przerywając ucierania wbijać po jednym jajku. Następnie wlać jogurt, przesianą i wymieszaną z proszkiem do pieczenia mąkę, migdały i sól. Umyte i osuszone jagody obtoczyć w mące, część pozostawić do dekoracji. Delikatnie wymieszać. Keksówkę (39x11) wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto i piec w temp. 170°C przez ok.1 godzinę (do suchego patyczka). Ciasto wystudzić. Czekoladę z odrobiną mleka roztopić w kąpieli wodnej, polać wierzch ciasta. Posypać resztą jagód.
jogurtowiec z jagodami
jogurtowiec z jagodami

Tagi:

jajko jajka