petronella

petronella

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 128]

Kabaczek w syropie miodowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

pyszne krązki z kabaczka w miodzie

Kabaczek w syropie miodowym Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Kabaczek w syropie miodowym

 

  • pół dużego kabaczka
  • 2 łyżki miodu
  • tłuszcz do smażenia
  • plus ręczniki papierowe

Sposób przygotowania:

Kabaczek w syropie miodowym
1. Pół kabaczka dokładnie i bardzo starannie obieramy ze skóry. Ze środka ostrożnie, aby nie zniszczyć miąższu wygrzebujemy łyżeczką pestki. Gdy wszytskie pestki będą usuniete, kroimy kabaczek na plastry-krążki grubości około 1-2 cm. 2. Na talerz wlewamy miód. 3. Krążki kabaczka maczamy w miodzie z obu stron. 4. Na duzej patelni rozgrzewamy tłuszcz. 5. Gdy tłuszcz będzie rozgrzany, zmniejszamy ogień i smazymy na nim krążki z kabaczka. najpierw z jednej strony potem z drugiej. 6. na końcu odsączamy nadmiar tłuszczu na ręcznikach papierowych kuchennych.
Kabaczek w syropie miodowym
polecam pzrepis, na kabaczek w syropie miodowym

Tagi:

kabaczki