pasjonatka

pasjonatka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 86]

Kabaczek w szybkiej wersji

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kabaczek w wersji szybkiej do przygotowania

Kabaczek w szybkiej wersji

Składniki:

Kabaczek w szybkiej wersji

 

  • 1 duży kabaczek,
  • 2 cebule,
  • do smażenia oliwa,
  • 1 łyżeczka wegety.

 

Sposób przygotowania:

Kabaczek w szybkiej wersji
Kabaczka obieramy, wydrążamy środek, po czym kroimy w grubszą kostkę.
Patelnię rozgrzewamy, wylewamy tłuszczem i przekładamy na nią kabaczek.
Cebulę obieramy, drobno kroimy a następnie przekładamy na patelnię do pokrojonego kabaczka. Dodajemy wegety, posypując nią wierzch składników. Dokładnie mieszamy i smażymy do miękkości uważając jednak, aby pozostała zwarta konsystencja kabaczka.
Podajemy na ciepło. Taki kabaczek może również podawać z różnymi dodatkami, np. kawałkiem mięsa.

Tagi:

kabaczki