Kabaczki marynowane (Włochy)

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Kabaczki obrać i wydrążyć. Pokrajać na kawałki 1,5x1,5 cm. Na oleju przesmażyć

Kabaczki marynowane (Włochy)

Składniki:

Kabaczki marynowane (Włochy)

 

  • 2 młode kabaczki jeszcze zielone

  • 100 g oleju
  • 6 szt młodych cebulek
  • 5 łyżek czerwonego wytrawnego wina
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • 6 łyżek wody
  • 250 g orzechów włoskich
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Kabaczki marynowane (Włochy)
Kabaczki obrać i wydrążyć. Pokrajać na kawałki 1,5x1,5 cm. Na oleju przesmażyć kabaczki z cebulą pokrajaną w plasterki ok 5 minut stale mieszając. Dodac wino, sok z cytryny i wodę. pogotowac kilka minut. Dodać przyprawy i orzechy. Ostudzić.


Tagi:

kabaczki