oliwkowa

oliwkowa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 321]

Kabaczki nadziewane warzywami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Podawać posypane posiekanym koperkiem...

Kabaczki nadziewane warzywami

Składniki:

Kabaczki nadziewane warzywami

 

Sposób przygotowania:

Kabaczki nadziewane warzywami
Kabaczki obrać, pokrajać na plasterki i wydrążyć pestki, pozostawiając w spodzie każdego krążka cienką warstwę jako podstawę. Cebulę, marchew i seler pokrajać w słomkę, poddusić woleju, dodać obrane ze skóry i pokrajane w cząstki pomidory i udusić. Nadzienie przyprawić do smaku i napełnić nim plasterki kabaczków. Ułożyć na blasze stopionym masłem, posypać po wierzchu ostrym startym serem lub tartą bułką i wstawić do piekarnika około 20 minut na 200 stopni C. Polać śmietaną wymieszaną z mąką.

Tagi:

kabaczki