Kacze piersi

Bernadetta - Przepis na: Kacze piersi offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 942
zdjęcia: 1 z 3 Strzałka
Kacze piersi
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 5

Dzięki temu przepisowi zdobyłam wyróżnienie w konkursie na przepis z wykorzystaniem oleju wielkopolskiego i wygrałam 15 litrów oleju:)


trudność: łatwe
czas:

Kacze piersi - SKŁADNIKI:

  • 2 nieduże pojedyncze piersi z kaczki,
  • 1 kawałek imbiru wielkości dużej łyżki,
  • 0,5 łyżeczki chili,
  • 1 łyżka sosu sojowego,
  • 1 łyżka octu balsamicznego,
  • 1,5 łyżki miodu,
  • 2 łyżki oleju

Kacze piersi - PRZYGOTOWANIE:

Z obranego ze skóry i startego na tarce o drobnych oczkach imbiru, miodu, oleju, chili, octu balsamicznego oraz sosu sojowego przygotowujemy marynatę, w której trzymamy obrane ze skóry kacze piersi przez co najmniej 8 godzin. Po upływie tego czasu piersi pieczemy w temperaturze 190 stopni przez około pół godziny (piersi zalewamy marynatą i w trakcie pieczenia kilkakrotnie przewracamy na drugą stronę). Piersi kroimy w paski o grubości około 1,5 cm po upływie 5 minut od wyciągnięcia z piekarnika.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kacze piersi (strona 1 z 1)  
edytaha

edytaha
offline

2011-12-27 22:20
Gratulacje :)
Skomentuj
Oceń:
0
Bernadetta

Bernadetta
offline

2011-12-27 22:21
Edytaha, dziękuję bardzo :)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kaczka
Galantyna z kaczki Rosół z kaczki z makaronem własnej roboty Kaczka w pomarańczach
Kaczka w soku pomarańczowo jabłkowym Pierś z kaczki w sosie figowo-śliwkowym Kaczka nadziewana suszonymi jabłkami
Pieczona kaczka z jabłkami Soczysta pierś kaczki Orientalna zupa z kaczki z tamaryndowcem
Kaczka z owocami Roladki z mozzarellą i papryką konserwową Sałatka z kaczką, malinami, pomarańczą i orzechami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane