Kacze piersi

Bernadetta - Przepis na: Kacze piersi offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 916
zdjęcia: 1 z 3 Strzałka
Kacze piersi
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 5

Dzięki temu przepisowi zdobyłam wyróżnienie w konkursie na przepis z wykorzystaniem oleju wielkopolskiego i wygrałam 15 litrów oleju:)


trudność: łatwe
czas:

Kacze piersi - SKŁADNIKI:

  • 2 nieduże pojedyncze piersi z kaczki,
  • 1 kawałek imbiru wielkości dużej łyżki,
  • 0,5 łyżeczki chili,
  • 1 łyżka sosu sojowego,
  • 1 łyżka octu balsamicznego,
  • 1,5 łyżki miodu,
  • 2 łyżki oleju

Kacze piersi - PRZYGOTOWANIE:

Z obranego ze skóry i startego na tarce o drobnych oczkach imbiru, miodu, oleju, chili, octu balsamicznego oraz sosu sojowego przygotowujemy marynatę, w której trzymamy obrane ze skóry kacze piersi przez co najmniej 8 godzin. Po upływie tego czasu piersi pieczemy w temperaturze 190 stopni przez około pół godziny (piersi zalewamy marynatą i w trakcie pieczenia kilkakrotnie przewracamy na drugą stronę). Piersi kroimy w paski o grubości około 1,5 cm po upływie 5 minut od wyciągnięcia z piekarnika.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kacze piersi (strona 1 z 1)  
edytaha

edytaha
offline

2011-12-27 22:20
Gratulacje :)
Skomentuj
Oceń:
0
Bernadetta

Bernadetta
offline

2011-12-27 22:21
Edytaha, dziękuję bardzo :)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kaczka
Soczysta pierś kaczki Orientalna zupa z kaczki z tamaryndowcem Kaczka z owocami
Roladki z mozzarellą i papryką konserwową Sałatka z kaczką, malinami, pomarańczą i orzechami Szparagi z wędzoną kaczką i jajkiem poszetowym
Balotyna z kaczki Zawijas z piersi kurczaka pod pierzynką szpinakową Lekki wiosenny gulasz z kurczaka z kopytkami
Kaczusia na winie Smażona pierś z kaczki Kacze udka  z sosem jabłkowo-imbirowym

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

 
 Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane