Kacze piersi

Bernadetta offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 947
zdjęcia: 1 z 3
Kacze piersi
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 5

Dzięki temu przepisowi zdobyłam wyróżnienie w konkursie na przepis z wykorzystaniem oleju wielkopolskiego i wygrałam 15 litrów oleju:)


trudność: łatwe
czas:

Kacze piersi - SKŁADNIKI:

  • 2 nieduże pojedyncze piersi z kaczki,
  • 1 kawałek imbiru wielkości dużej łyżki,
  • 0,5 łyżeczki chili,
  • 1 łyżka sosu sojowego,
  • 1 łyżka octu balsamicznego,
  • 1,5 łyżki miodu,
  • 2 łyżki oleju

Kacze piersi - PRZYGOTOWANIE:

Z obranego ze skóry i startego na tarce o drobnych oczkach imbiru, miodu, oleju, chili, octu balsamicznego oraz sosu sojowego przygotowujemy marynatę, w której trzymamy obrane ze skóry kacze piersi przez co najmniej 8 godzin. Po upływie tego czasu piersi pieczemy w temperaturze 190 stopni przez około pół godziny (piersi zalewamy marynatą i w trakcie pieczenia kilkakrotnie przewracamy na drugą stronę). Piersi kroimy w paski o grubości około 1,5 cm po upływie 5 minut od wyciągnięcia z piekarnika.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kacze piersi (strona 1 z 1)  
edytaha

edytaha
offline

2011-12-27 22:20
Gratulacje :)
Skomentuj
Oceń:
0
Bernadetta

Bernadetta
offline

2011-12-27 22:21
Edytaha, dziękuję bardzo :)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kaczka
Pierogi z farszem z kaczki Kaczka azjatycka z jesiennymi owocami Galantyna z kaczki
Rosół z kaczki z makaronem własnej roboty Kaczka w pomarańczach Kaczka w soku pomarańczowo jabłkowym
Pierś z kaczki w sosie figowo-śliwkowym Kaczka nadziewana suszonymi jabłkami Pieczona kaczka z jabłkami
Soczysta pierś kaczki Orientalna zupa z kaczki z tamaryndowcem Kaczka z owocami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane