Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Kaczka na zielono

  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Sprawioną kaczkę umyć, pokroić na 4 części, natrzeć przyprawami, oprószyć

Kaczka na zielono

Składniki:

Kaczka na zielono

 

Sposób przygotowania:

Kaczka na zielono
Sprawioną kaczkę umyć, pokroić na 4 części, natrzeć przyprawami, oprószyć mąką zrumienić na silnie rozgrzanym tłuszczu, skropić wodą i dusić na małym ogniu do miękkości. Szpinak i szczaw przebrać, opłukać, poddusić na tłuszczu i zemleć. Boczek pokroić w kostkę, częściowo stopić, włożyć obraną, opłukaną i drobno pokrojoną cebulę, usmażyć i dodać do kaczki pod koniec duszenia razem z przecierem ze szpinaku i szczawiu oraz śmietaną, doprawić. Podawać z ziemniakami drążonymi i surówką.

Tagi:

szpinak kaczka