Strona główna Kaczka nadziewana jabłkami i żurawiną

Kaczka nadziewana jabłkami i żurawiną

Kaczka « poprzedni | następny »
dominika1987 - Przepis na: Kaczka nadziewana jabłkami i żurawiną offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 282
Kaczka nadziewana jabłkami i żurawiną
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Niezwykle aromatyczna kaczka z jabłkami oraz żurawiną.


trudność: średne
czas:

Kaczka nadziewana jabłkami i żurawiną - SKŁADNIKI:

Kaczka nadziewana jabłkami i żurawiną - PRZYGOTOWANIE:

Kaczkę sprawić, umyć, osuszyć i natrzeć wewnątrz solą, pieprzem, majerankiem i rozgniecionym ząbkiem czosnku. Żurawinę opłukać. Cebulę obrać, drobno pokroić i przesmażyć na oliwie. Dodać tartą bułkę, 10 dag żurawiny, natkę, przyprawić imbirem, goździkami, solą i pieprzem, zmieszać. Do wystudzonej masy dodać jajko. Farszem nadziać kaczkę i spiąć lub zszyć. Natrzeć solą i pieprzem. Ułożyć w brytfannie, piec przez 90 minut w temperaturze 180 stopni, od czasu do czasu polewając wodą i sosem powstałym podczas pieczenia. Na 15 minut przed końcem pieczenia ułożyć obok kaczki ćwiartki jabłek i resztę żurawiny.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kaczka nadziewana jabłkami i żurawiną  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kaczka
Galantyna z kaczki Rosół z kaczki z makaronem własnej roboty Kaczka w pomarańczach
Kaczka w soku pomarańczowo jabłkowym Pierś z kaczki w sosie figowo-śliwkowym Kaczka nadziewana suszonymi jabłkami
Pieczona kaczka z jabłkami Soczysta pierś kaczki Orientalna zupa z kaczki z tamaryndowcem
Kaczka z owocami Roladki z mozzarellą i papryką konserwową Sałatka z kaczką, malinami, pomarańczą i orzechami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane