pinecha

pinecha

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 98]

Kaczka pieczona z ...

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Kaczkę umyć natrzeć przyprawami z zewnątrz i wewnątrz....

Kaczka pieczona z ...

Składniki:

Kaczka pieczona z ...

 

Sposób przygotowania:

Kaczka pieczona z ...
Kaczkę umyć natrzeć przyprawami z zewnątrz i wewnątrz. Dodatkowo polać kaczkę niewielką ilością miodu. Do środka kaczki wkładamy wszystkie śliwki, jabłka obrać, podzielić na ćwiartki, wydrążyć, a na koniec posypać majerankiem. Część z nich umieścić w kaczce, drugą częścią obłożyć kaczkę. Skropić cytryną i do piekarnika. Piec ok. 2,5 godziny w piekarniku rozgrzanym do 165ºC, polewając winem i bulionem.



http://gotujmy.p2a.pl/viewtopic.php?pid=51#p51