Strona główna Kaczka w czerwonym winie

Kaczka w czerwonym winie.

Kaczka « poprzedni | następny »
suri29 - Przepis na: Kaczka w czerwonym winie. offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 223
Kaczka w czerwonym winie.
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Polecam kaczkę w czerwonym winie,na wystawną kolację. Porcja dla 4 osób.


trudność: łatwe
czas:

Kaczka w czerwonym winie. - SKŁADNIKI:

  • 4 udka z kaczki;
  • 2 cebule;
  • 1 ząbek czosnku;
  • 130 ml czerwonego wina półsłodkiego;
  • 120 ml wywaru warzywnego;
  • 3 marchewki;
  • 2 listki melisy;
  • 2 listki estragonu;
  • 4 łyżki oleju lub oliwy z oliwek;
  • sól, pieprz, tymianek, papryka słodka mielona.

Kaczka w czerwonym winie. - PRZYGOTOWANIE:

Przyrządzamy marynatę: 4 łyżki oleju lub oliwy mieszamy z 2 łyżkami wody, dodajemy wszystkie przyprawy oraz zmiażdżony czosnek i mieszamy. Udka myjemy osuszamy ręcznikiem papierowym i kolejno dodajemy do marynaty (tak, aby całe były nią pokryte), odstawimy na godzinę do lodówki.W tym czasie obieramy cebulę, kroimy w krążki. Po godzinie wyjmujemy udka z lodówki i podsmażamy na patelni razem z cebulą. Po usmażeniu przekładamy wszystko do naczynia żaroodpornego, zalewamy winem i wywarem warzywnym, dodajemy pokrojoną w cieniutkie plasterki marchewkę, lekko solimy i doprawimy pieprzem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do tem. 200oC i pieczemy ok 20 min. Podajemy z ziemniakami i surówką.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kaczka w czerwonym winie.  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kaczka
Kaczka w soku pomarańczowo jabłkowym Pierś z kaczki w sosie figowo-śliwkowym Kaczka nadziewana suszonymi jabłkami
Pieczona kaczka z jabłkami Soczysta pierś kaczki Orientalna zupa z kaczki z tamaryndowcem
Kaczka z owocami Roladki z mozzarellą i papryką konserwową Sałatka z kaczką, malinami, pomarańczą i orzechami
Szparagi z wędzoną kaczką i jajkiem poszetowym Balotyna z kaczki Zawijas z piersi kurczaka pod pierzynką szpinakową

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane