Strona główna Kaczka w czerwonym winie

Kaczka w czerwonym winie.

Kaczka « poprzedni | następny »
suri29 - Przepis na: Kaczka w czerwonym winie. offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 223
Kaczka w czerwonym winie.
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Polecam kaczkę w czerwonym winie,na wystawną kolację. Porcja dla 4 osób.


trudność: łatwe
czas:

Kaczka w czerwonym winie. - SKŁADNIKI:

  • 4 udka z kaczki;
  • 2 cebule;
  • 1 ząbek czosnku;
  • 130 ml czerwonego wina półsłodkiego;
  • 120 ml wywaru warzywnego;
  • 3 marchewki;
  • 2 listki melisy;
  • 2 listki estragonu;
  • 4 łyżki oleju lub oliwy z oliwek;
  • sól, pieprz, tymianek, papryka słodka mielona.

Kaczka w czerwonym winie. - PRZYGOTOWANIE:

Przyrządzamy marynatę: 4 łyżki oleju lub oliwy mieszamy z 2 łyżkami wody, dodajemy wszystkie przyprawy oraz zmiażdżony czosnek i mieszamy. Udka myjemy osuszamy ręcznikiem papierowym i kolejno dodajemy do marynaty (tak, aby całe były nią pokryte), odstawimy na godzinę do lodówki.W tym czasie obieramy cebulę, kroimy w krążki. Po godzinie wyjmujemy udka z lodówki i podsmażamy na patelni razem z cebulą. Po usmażeniu przekładamy wszystko do naczynia żaroodpornego, zalewamy winem i wywarem warzywnym, dodajemy pokrojoną w cieniutkie plasterki marchewkę, lekko solimy i doprawimy pieprzem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do tem. 200oC i pieczemy ok 20 min. Podajemy z ziemniakami i surówką.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kaczka w czerwonym winie.  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kaczka
Orientalna zupa z kaczki z tamaryndowcem Kaczka z owocami Roladki z mozzarellą i papryką konserwową
Sałatka z kaczką, malinami, pomarańczą i orzechami Szparagi z wędzoną kaczką i jajkiem poszetowym Balotyna z kaczki
Zawijas z piersi kurczaka pod pierzynką szpinakową Lekki wiosenny gulasz z kurczaka z kopytkami Kaczusia na winie
Smażona pierś z kaczki Kacze udka  z sosem jabłkowo-imbirowym Kurczak duszony z orzechami narkowca

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni

    Przygotowanie pełnowartościowego dania zazwyczaj wymaga sporej ilości czasu. Jednak zamiast kilkugodzinnego stania przy kuchni można wyręczyć się wielofunkcyjnym urządzeniem - Multicooker. Chcielibyście mieć taką pomoc w swojej kuchni? Weźcie udział w naszym konkursie! Do wygrania rewelacyjne Muliticookery!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twój ulubiony wakacyjny przysmak to:

 
 Twój ulubiony wakacyjny przysmak to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane