Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Kaczka z cielęciną i ananasami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Kaczkę podawać z ryżem ugotowanym na sypko.

Kaczka z cielęciną i ananasami

Składniki:

Kaczka z cielęciną i ananasami

 

Sposób przygotowania:

Kaczka z cielęciną i ananasami
Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć. Pestki dyni posiekać. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Bułkę, cebulę, pestki, cielęcinę, jajko i skórkę z cytryny wyrobić. Przyprawić solą, pieprzem. Kaczkę umyć, osuszyć, oprószyć solą i pieprzem, środek napełnić farszem, zszyć nicią. Olej rozgrzać w brytfannie, zrumienić kaczkę, podlać bulionem i sosem sojowym. Piec ok. 2 godz.w temp.180°C. Plastry ananasa osaczyć z zalewy, pokroić na ćwiartki, skropić sokiem z cytryny. Zalewę zachować. Dymki oczyścić, pokroić w talarki. Zalewę, ananas i cebulki dodać do kaczki, piec jeszcze przez 30 min.