anullka7

anullka7

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 514]

Kaczka z nadzieniem mięsno pieczarkowym

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Bardzo smaczna kaczka,polecam :)

Kaczka z nadzieniem mięsno pieczarkowym

Składniki:

Kaczka z nadzieniem mięsno pieczarkowym

 

Sposób przygotowania:

Kaczka z nadzieniem mięsno pieczarkowym
Kaczkę rozmrozić,wymoczyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Natrzeć solą ,czosnkiem i majerankiem ,odstawić na godzinę w chłodne miejsce. Mięso zmielić razem z natką i pieczarkami,oraz wątróbką ,dodać jajko ,sól, pieprz i bułkę tartą,wyrobić farsz. Napchać kaczkę nadzieniem,jak zostanie farszu uformować kule. kaczkę spiąć wykałaczkami,następnie,opleść nitką ,łapiąc za wykałaczki. Włożyć do rękawa do pieczenia, razem z pozostałymi kulami z farszu.,rękaw dobrze związać z każdej strony. Piec około 60 min w 190-200st C w zależności od piekarnika,najlepiej sprawdzić długą wykałaczką do szaszłyków ,wbijając w rękaw z góry i wsadzić w kaczkę. Smacznego:)