Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kakaowa pianka z bitej śmietamy

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Bita śmietana z dodatkiem kakao i żelatyny to pyszny deser lub krem do ciasta. Lekki, delikatny i puszysty.

Kakaowa pianka z bitej śmietamy

Składniki:

Kakaowa pianka z bitej śmietamy

 

  • 1 szkl śmietany kremówki
  • 1 łyżki żelatyny
  • 2 łyżki kakao
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • 2 łyżki cukru pudru

Sposób przygotowania:

Kakaowa pianka z bitej śmietamy
Żelatynę wsypać do garnuszka, wlać 4 łyżki zimnej wody, gdy napęcznieje podgrzać, wymieszać z kakao, przestudzić. Zimną śmietankę ubić z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym na pianę, ciągle ubijając połączyć z płynną, zimną żelatyną z kakao. Krem wyłożyć do pucharków lub wyłożyć na upieczone ciasto i pozostawić do stężenia.