lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Kakaowe bezy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

smaczne,lekkie bezy kakaowe

Kakaowe bezy

Składniki:

Kakaowe bezy

 

  • 5 białek
  • 2 łyżeczki kakao
  • szklanka cukru pudru
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego

 

Sposób przygotowania:

Kakaowe bezy
Białka ubij na sztywną pianę,dodaj połowę cukru pudru i dalej ubijaj.Gdy piana będzie całkowicie sztywna dodaj łyżki kakao oraz pozostały cukier puder i cukier waniliowy.Całość jeszcze delikatnie ubij.Masę przełóż do szprycy i wyciskaj z niej porcję ciasta o kształcie bez na blache wyłożoną papierem pergaminowym.Wstaw ciasteczka bezy do piekarnika nagrzanego do temperatury 120 stopni i piecz je około pół godziny.podawaj je przestudzone.

Tagi:

bezy