Ela Dz

Ela Dz

Złoty Ekspert
[Przepisów: 730]

Kakaowe racuszki.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Ciemne puszyste racuszki.

Kakaowe racuszki. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kakaowe racuszki.

 

Sposób przygotowania:

Kakaowe racuszki.
Mleko lekko podgrzewamy, wlewamy do wysokiego naczynia. Wsypujemy cukier, kakao i drożdże..miksujemy do połączenia składników. Następnie jajko i partiami dodajemy mąkę...cały czas mieszając. Odstawiamy w ciepłe miejsce aby ciasto urosło. Na rozgrzanej patelni smażymy racuszki( jeśli mamy dobrą patelnię zróbmy to bez tłuszczu), pamiętając by przykryć pokrywką podczas pieczenia z pierwszej strony. Po obróceniu, pokrywka nie będzie już potrzebna.
Kakaowe racuszki.
Ciasto spływając z łyżki ma się rwać, to dobra konsystencja.
Kakaowe racuszki.
Wolny ogień i pokrywka pozwolą racuszkom na wyrośnięcie.

Tagi:

jajko jajka