Bo

Bo

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 144]

Kakaowiec z jagodami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Bardzo szybkie w wykonaniu ciasto z jagodami

Kakaowiec z jagodami

Składniki:

Kakaowiec z jagodami

 

  • 2 i 1/3 szklanki mąki
  • 3/4 kostki margaryny
  • 3 łyki kakao
  • 1 i 1/3 szklanki cukru
  • 3 łyżki oleju
  • 1/3 szklanki wody
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • cukier waniliowy
  • 5 jaj
  • litrowy słoik jagód
  • 100 g czekolady mlecznej
  • 2-3 łyżki mleka

Sposób przygotowania:

Kakaowiec z jagodami
Do garnka wlać wodę , olej , margarynę , cukier , cukier waniliowy , kakao , podgrzewać ciągle mieszając do momentu rozpuszczenia się cukru , masę wystudzić . Do masy dodać żółtka , zmiksować , mąkę zmieszać z proszkiem do pieczenia i porcjami dodać do masy , białka ubić na sztywno i delikatnie połączyć . Przygotować formę o wymiarach 36/22 cm , wylać ciasto , rozłożyć jagody , piec około 45 minut w 180 *C . Czekoladę połamać , dodać mleko i rozpuścić w kąpieli wodnej , dekoracyjnie polać upieczone ciasto .

Tagi:

czekolada