Strona główna Kakaowy ajerkoniak

Kakaowy ajerkoniak

Alkohol « poprzedni | następny »
alison

Srebrny Ekspert
Przepisy: 1210
Kakaowy ajerkoniak
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Ajerkoniak, ajerkoniak, ajerkoniak


trudność: średnie
czas:

Kakaowy ajerkoniak - SKŁADNIKI:

  • 2 szklanki cukru
  • 6 żółtek
  • pół szklanki spirytusu
  • 1 puszka niesłodzonego mleka skondensowanego
  • 2 łyżeczki kakao

Kakaowy ajerkoniak - PRZYGOTOWANIE:

Zmiksować cukier z żółtkami. Dodać mleko. Miksować 10 minut. Dalej miksować i stopniowo wlewać spirytus. Wymieszać z kakao. Chłodzić 12 godzin w lodówce.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kakaowy ajerkoniak  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy
Naleśniki z serem i musem truskawkowym Kasza kuskus z jabłkiem i rodzynkami Zdrowa surówka  z selera
Gęsty krupnik z prawdziwkami Wątróbka drobiowa z kaszą Mini naleśnikowy tort z jagodami
Ziemniaczana z parówkową Zupa fasolowa na boczku Domowa wędlina z łopatki
Krem warzywny z serkiem Pomidorówka z ryżem i pulpecikami Zupa serowo - pieczarkowa z klopsikami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią polską (mazowiecką, kaszubską, wielkopolską lub śląską). Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez Ciebie kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20cm Fiskars Functional Form.

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane