Strona główna Kakaowy ajerkoniak

Kakaowy ajerkoniak

Alkohol « poprzedni | następny »
alison - Przepis na: Kakaowy ajerkoniak offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 1210
Kakaowy ajerkoniak
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Ajerkoniak, ajerkoniak, ajerkoniak


trudność: średne
czas:

Kakaowy ajerkoniak - SKŁADNIKI:

  • 2 szklanki cukru
  • 6 żółtek
  • pół szklanki spirytusu
  • 1 puszka niesłodzonego mleka skondensowanego
  • 2 łyżeczki kakao

Kakaowy ajerkoniak - PRZYGOTOWANIE:

Zmiksować cukier z żółtkami. Dodać mleko. Miksować 10 minut. Dalej miksować i stopniowo wlewać spirytus. Wymieszać z kakao. Chłodzić 12 godzin w lodówce.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kakaowy ajerkoniak  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy
Ślimaczki z jagodami i serkiem mascarpone Snikersowy sernik Ślimaczki z boczkiem
Kotleciki  ziemniaczane Jajka na przekąskę Faszerowana cukinia piersią indyka
Muffiny cytrynowe z rodzynkami Drożdżowa tarta z serem i owocami Muffiny śmietankowe z borówkami
Chlebek pita z patelni Zapiekanka z porem i ananasem Puszyste ciasto z malinami i galaretką

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni

    Przygotowanie pełnowartościowego dania zazwyczaj wymaga sporej ilości czasu. Jednak zamiast kilkugodzinnego stania przy kuchni można wyręczyć się wielofunkcyjnym urządzeniem - Multicooker. Chcielibyście mieć taką pomoc w swojej kuchni? Weźcie udział w naszym konkursie! Do wygrania rewelacyjne Muliticookery!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

 
 Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

głosuj
 

Ostatnio komentowane