Strona główna Kakaowy ajerkoniak

Kakaowy ajerkoniak

Alkohol « poprzedni | następny »
alison - Przepis na: Kakaowy ajerkoniak offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 1210
Kakaowy ajerkoniak
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Ajerkoniak, ajerkoniak, ajerkoniak


trudność: średne
czas:

Kakaowy ajerkoniak - SKŁADNIKI:

  • 2 szklanki cukru
  • 6 żółtek
  • pół szklanki spirytusu
  • 1 puszka niesłodzonego mleka skondensowanego
  • 2 łyżeczki kakao

Kakaowy ajerkoniak - PRZYGOTOWANIE:

Zmiksować cukier z żółtkami. Dodać mleko. Miksować 10 minut. Dalej miksować i stopniowo wlewać spirytus. Wymieszać z kakao. Chłodzić 12 godzin w lodówce.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kakaowy ajerkoniak  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy
Likier różany z płatków dzikiej róży Naleśniki ze śmietaną i owocami Jabłecznik z białą czekoladą i bezikami
Smażone ziemniaczki z czosnkiem i peperoni Dżem z mirabelek z wanilią Panierowana pierś z kurczaka
Knedle z jabłkami w orzechowej panierce Kompot z mirabelek z cynamonem i anyżem Cynamonowe ciasteczka
Pasztet z cukinii wg Megg Kruche jeżynowe babeczki Fioletowy koktajl

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Mój ulubiony letni napój to:

 
 Mój ulubiony letni napój to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane