Strona główna Kakaowy ajerkoniak

Kakaowy ajerkoniak

Alkohol « poprzedni | następny »
alison

Srebrny Ekspert
Przepisy: 1210
Kakaowy ajerkoniak
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Ajerkoniak, ajerkoniak, ajerkoniak


trudność: średnie
czas:

Kakaowy ajerkoniak - SKŁADNIKI:

  • 2 szklanki cukru
  • 6 żółtek
  • pół szklanki spirytusu
  • 1 puszka niesłodzonego mleka skondensowanego
  • 2 łyżeczki kakao

Kakaowy ajerkoniak - PRZYGOTOWANIE:

Zmiksować cukier z żółtkami. Dodać mleko. Miksować 10 minut. Dalej miksować i stopniowo wlewać spirytus. Wymieszać z kakao. Chłodzić 12 godzin w lodówce.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kakaowy ajerkoniak  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy
Kruchy jabłecznik Kanapki z pastą twarogowo-ziołową i rzodkiewkami Wilgotne ciasto pomarańczowe
Schab z ananasem Barszcz biały ze smażonym boczkiem i cebulką Makaronowa zapiekanka z papryką i grzybami
Tort czekoladowy z wiśniami Babka z majonezem Makowiec na kruchym cieście
Lekki torcik kawowo-serowy Tort urodzinowy Spaghetti z kulkami mięsnymi i sosem pomidorowym

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Wiosenne przebudzenie Konkurs - Wiosenne przebudzenie

    Przygotuj dowolną wiosenną potrawę, ciasto lub deser, która Twoim zdaniem zasługuje na miano królowej wiosny. Wygraj atrakcyjne nagrody. Nagrodą główna jest telefon: Nokia Lumia 530 Dual SIM!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Twoje ulubione słodkości wielkanocne to:

 
 Twoje ulubione słodkości wielkanocne to:

 

Ostatnio komentowane