Strona główna Kakaowy ajerkoniak

Kakaowy ajerkoniak

Alkohol « poprzedni | następny »
alison - Przepis na: Kakaowy ajerkoniak offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 1210
Kakaowy ajerkoniak
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Ajerkoniak, ajerkoniak, ajerkoniak


trudność: średne
czas:

Kakaowy ajerkoniak - SKŁADNIKI:

  • 2 szklanki cukru
  • 6 żółtek
  • pół szklanki spirytusu
  • 1 puszka niesłodzonego mleka skondensowanego
  • 2 łyżeczki kakao

Kakaowy ajerkoniak - PRZYGOTOWANIE:

Zmiksować cukier z żółtkami. Dodać mleko. Miksować 10 minut. Dalej miksować i stopniowo wlewać spirytus. Wymieszać z kakao. Chłodzić 12 godzin w lodówce.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kakaowy ajerkoniak  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy
Lekko wędzony łosoś bałtycki w stylu gravad lax Muffinki podwójnie czekoladowe Kresowy boczek z suszonym jabłkiem
Ciasto z bakaliami Naleśniki z mascarpone i malniowym musem Rozgrzewająca zupa dyniowa z suszonymi jabłkami
Rozetki - wspomnienie dzieciństwa Marynowane maślaki Szarlotka najlepsza z najlepszych
Lody pomidorowe Szpinak na cieplo z żółtym serem Krewetki z patelni

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Cały naród suszy jabłka Konkurs - Cały naród suszy jabłka

    Zapraszamy do konkursu! Pokażcie, jak kreatywnie wykorzystać suszone jabłka w przepisach kulinarnych. Do wygrania nowoczesne suszarki do owoców i grzybów oraz komplety gadżetów od firmy MPM.

1 2
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy suszysz jabłka?

 
 Czy suszysz jabłka?

głosuj
 

Ostatnio komentowane