kaja

kaja

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 162]

Kalafior w cieście piwnym z serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Bardzo kaloryczny kalafior z wędzonym oscypkiem-:)

Kalafior w cieście piwnym z serem

Składniki:

Kalafior w cieście piwnym z serem

 

  • 1 kalafior podzielony na różyczki
  • 10 dag oscypka startego na tarce
  • 50 ml mleka
  • 100 ml ciemnego piwa
  • 15 dkg maki
  • sól, pieprz biały

 

  • garnek wody-:)
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Kalafior w cieście piwnym z serem
Zagotowujemy wodę, lekko solimy, wrzucamy kalafior blanszujemy kilka minut. Odcedzamy i studzimy. Nadaje się do tego celu świetnie kalafior pozostały po wczorajszym obiedzie-:) Z pozostałych składników miksujemy ciasto, dosyć gęste, zanurzamy różyczki i smażymy w głębokim oleju.

Tagi:

piwo mak kalafior