dorota20w

dorota20w

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 587]

Kalafior w połączeniu z owocami morza

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Kalafior duszony w pysznym połączeniu z mieszanka owoców morza, do zjedzenia z kaszą jaglaną, ryżem brązowym lub bagietką.

Kalafior w połączeniu z owocami morza

Składniki:

Kalafior w połączeniu z owocami morza

 

Sposób przygotowania:

Kalafior w połączeniu z owocami morza
Cebulę siekamy drobno i szklimy na dużej patelni na maśle rozgrzanym z dodatkiem oleju. Mrozonkę mieszanka owoców morza wysypujemy na durszlak i płuczemy pod wodą. Kalafiora dzielimy na różyczki i myjemy, odsączamy.

Cebulę podlewamy winem i minute odparowujemy, dodajemy kalafiora, fasolkę i owoce morza oraz przyprawy i przecisniętym przez praskę czosnek. Przykrywamy przykrywka i dusimy do miękkości. Doprawiamy do smaku, posypujemy natka pietruszki.