wiolkatysiac

wiolkatysiac

Kucharz
[Przepisów: 10]

Kalafior z rzodkiewkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Surówka z dwóch warzyw, ale ciekawy sos.

Kalafior z rzodkiewkami

Składniki:

Kalafior z rzodkiewkami

 

  • 1 pęczek rzodkiewek
  • 1 mały kalafior
  • Sos:
  • 80 ml oliwy
  • 1 łyżeczka ostrej musztardy
  • 2 łyżki soku wyciśniętego z cytryny
  • 2 łyżki białego octu winnego
  • Przyprawy:
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Kalafior z rzodkiewkami
Oczyścić rzodkiewki. Pokroić w grube plastry. Przygotować kalafiora: ugotować na półtwardo w lekko osolonej wodzie. Wyjąć z wody. Pozostawić do ostygnięcia. Po czym podzielić na małe różyczki. Wymieszać z rzodkiewką. Sporządzić sos: wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Przyprawić. Zalać warzywa.