czarrna

czarrna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 265]

Kalafiorowa mini-tarta

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Lekki kalafior idealnie komponuje się z ciastem francuskim, tarta jest chrupiąca, a jednocześnie wilgotna.

Kalafiorowa mini-tarta

Składniki:

Kalafiorowa mini-tarta

 

Sposób przygotowania:

Kalafiorowa mini-tarta
Foremkę do tartaletek wyłożyć ciastem francuskim, wąskim paskiem cista wykleić boki foremki.

Kalafiora podzielić na małe różyczki i ugotować w osolonej wodzie na półtwardo. Boczek pokroić i podsmażyć. Przestudzonego kalafiora wymieszać z boczkiem, startym na grubym oczku serem żółtym, koperkiem, solą i pieprzem.

Farsz przełożyć na ciasto. Wierzch posypać słodką papryką.

Zapiekać 25-30 minut w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni. Smacznego :)