Magda2601

Magda2601

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 290]

Kalafiorowa wg Magda2601

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zachęcam do skorzystania z moich przepisów , gdyż są szybkie tanie i smaczne i przynoszą niezwykłe rezultaty ;)

Kalafiorowa wg 	Magda2601

Składniki:

Kalafiorowa wg Magda2601

 

  • 6 szklanek esencjonalnego rosołu z kostki
  • (warzywny, drobiowy, grzyb owy)
  • 1 kalafior lub 1 opakowanie mrozonego
  • kalafiora (50 dag)
  • 1/2 szklanki śmietany (18vo)
  • 1/2szklanki mleka, ] łyżka mąki
  • garść posiekanej zieleniny (koperek, natka
  • pietruszki, lubczyk)
  • sól, pieprz
  • ewentualnie 2 ziemniaki

 

Sposób przygotowania:

Kalafiorowa wg Magda2601
Kalafior dokładnie umyć , usunąć głąb i podzielić
(kalafior mrożony wystarczy przelać na cedzaku gorącą wodą). Wrzucić do wrzącego rosołu z kostki i gotowa do miękkości. JeŚli dodajemy do zupy ziemniaki, należy je obrać, pokroić
w kostkę i wrzucić do gamka razęm z rozdrobnionym kalafiorem. Mąkę przesiać t rozprowadzić mlekiem, wymieszać ze
śmietaną. Dodać do zupy i wymieszać na niewięlkim ogniu, nie dopuszczając do wrzenia. Doprawić do smaku i obficie po-
sypac posiekaną zieleniną.Smacznego!