Magda_Daria

Magda_Daria

Szef Kuchni
[Przepisów: 25]

Kalafiorowa wyspa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 15
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ta sałatka jest tak rześka, świeża i lekka, a przy tym tak idealnie pasuje do grilla, że co tydzień świętuje na moim stole.

Kalafiorowa wyspa Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kalafiorowa wyspa

 

  • 2 nie za duże kalafiory,
  • 2 puszki kukurydzy,
  • 500 ml majonezu,
  • 200 ml sosu tysiąca wysp,
  • garść - dwie łuskanego słonecznika,
  • opcjonalnie pęczek koperku,
  • kilka szczypt vegety/ kucharka

Sposób przygotowania:

Kalafiorowa wyspa
Zetrzyj kalafiora, dodaj kukurydzę, majonez, sos i wymieszaj. doprawiaj do smaku. Ewentualnie - jeśli lubisz - skrój koperek . Dobrze schłodź w lodówce a przed samym podaniem posyp prażonym bez tłuszczu słonecznikiem. Gotowe. Smacznego ! Ps. w wersji dietetycznej można dodać więcej sosu a mniej majonezu.
Kalafiorowa wyspa
Umieść w misce wszystkie potrzebne składniki i wymieszaj
Kalafiorowa wyspa
Wymieszane włóż do lodówki - schłodzone smakuje najlepiej

Tagi:

sosy kalafior