Polpal

Polpal

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 153]

Kalafiorowa z Buraczkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zupa kalafiorowa inaczej - na czerwono.

Kalafiorowa z Buraczkami

Składniki:

Kalafiorowa z Buraczkami

 

  • Mięso kurczaka - 1 udko i 3 grzbiety
  • Duży kalafior 1,2 kg
  • 3 buraki czerwone 0,5 kg
  • 3 marchwie
  • Kawałek kapusty 300 g
  • 1 mała cebula
  • Seler naciowy 200 g
  • Ziemniaki 1 kg
  • 1 puszka zielonej fasoli ok. 400 g
  • przyprawy do smaku - mieszanka włoska, majeranek, sól, oregano, liść laurowy
  • 1 łyżka mąki + woda

Sposób przygotowania:

Kalafiorowa z Buraczkami
Oczyszczone mięso zalać wodą, zagotować, zebrać szumowiny i gotować ok. pół godz. Następnie dodać pokrojone buraki i gotować 15 minut. Następnie dodać pokrojone marchew, seler, cebulę i kapustę i gotować kilka minut. Następnie dodać pokrojone ziemniaki i kalafior i gotować do miękkości kilka minut no i nie zapomnieć o przyprawach. Na końcu dodać odlaną fasolę i zalać mąką rozrobioną w wodzie i zagotować minutę.