Kalafiorowa z mięsem na rosole

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

przepis na 1 porcje zupki;-))))

Kalafiorowa z mięsem na rosole

Składniki:

Kalafiorowa z mięsem na rosole

 

 

Sposób przygotowania:

Kalafiorowa z mięsem na rosole
Warzywa starannie myjemy, obieramy i płuczemy, mięso płuczemy. Warzywa i mięso kroimy, wkładamy do wrzącej wody i gotujemy przez około 15 minut. Dodajemy płatki ryżowe lub kaszę kukurydzianą. Gotujemy na małym ogniu (do miękkości) jeszcze około 20 minut. Ugotowane warzywa, mięso i ryż miksujemy. Można też wyjąć mięso i drobno posiekać, a warzywa i ryż posiekać i przetrzeć przez gęste sitko. Przetartą lub zmiksowaną zupę zagotowujemy. Dodajemy oliwę lub olej. Mieszamy, sprawdzamy temperaturę, następnie podajemy dziecku.

Tagi:

kalafior