aneczka84

aneczka84

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 109]

Kalarepa w panierce z serem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Danie bardzo dobre i polecam na obiadek

Kalarepa  w panierce z serem

Składniki:

Kalarepa w panierce z serem

 

Sposób przygotowania:

Kalarepa w panierce z serem
Kalarepę myjemy, obieramy a następnie kroimy w plastry. Zalewamy wrzącym rosołem i gotujemy około 10 minut. Odcedzamy. W międzyczasie przygotowujemy panierkę: W jednym naczyniu mieszamy bułkę tartą z migdałami, a w drugim naczyniu mąkę ze szczyptą soli i pieprzu. Jajka mieszamy ze śmietaną. Wcześniej przygotowane plastry kalarepy obtaczamy w mące, zanurzamy w jajku, a następnie w bułce tartej z migdałami. Smażymy na gorącym oleju. Odwracamy, posypujemy serem i jeszcze chwilę smażymy. Podajemy np. z ketchupem i bagietką.