gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Kalarepa z marchewką i groszkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Tak przygotowaną kalarepę z marchewką i groszkiem podaję jako dodatek do obiadu.

Kalarepa z marchewką i groszkiem

Składniki:

Kalarepa z marchewką i groszkiem

 

  • 6-7 średnich kalarep
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 puszka marchewki z groszkiem
  • 3 łyżeczki mąki
  • 100 ml śmietanki
  • 1 łyżeczka margaryny

Sposób przygotowania:

Kalarepa z marchewką i groszkiem
Kalarepę obieramy, płuczemy i kroimy w kostkę. Następnie przekładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości z dodatkiem soli. Odcedzamy. Do kalarepy dodajemy marchewkę z groszkiem (odcedzamy trochę zalewy) i margarynę. Podgrzewamy przez chwilę. Mąkę mieszamy ze śmietanką i wlewamy do warzyw. Gotujemy przez chwilę do zgęstnienia sosu z warzywami. Tak przygotowaną kalarepę z marchewką i groszkiem podaję jako dodatek do obiadu.