agusia2361

agusia2361

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 506]

Kalarepa z nadzieniem grzybowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Apetyczne danie z kalarepą.

Kalarepa z nadzieniem grzybowym

Składniki:

Kalarepa z nadzieniem grzybowym

 

  • 8 kalarep
  • 20 dag grzybów
  • 2 łyżki smalcu
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 mała namoczona bułka
  • zielenina
  • 1 łyżka mąki
  • 1 szklanka rosołu ( może być z kostki )
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Kalarepa z nadzieniem grzybowym
Cebulę obrać, opłukać i drobno posiekać, zeszklić na smalcu. Grzyby dokładnie oczyścić, umyć,osączyć i pokroić w plasterki, a następnie dodać do cebuli.Dodać bułkę i zieleninę. Doprawić pikantnie solą i pieprzem. Kalarepy obrać, obgotować w osolonej wodzie, schłodzić, wydrążyć. Napełnić farszem z grzybów. W rondlu rozgrzać pozostały tłuszcz, ułożyć kalarepy, obłożyć wydrążonymi środkami, dodać roztarte z solą ząbki czosnku. Dusić około 35 minut, podlewając wodą co jakiś czas. Na koniec podlać rosołem wymieszanym z mąką i zagotować.