luna19

luna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 572]

Książka Kucharska: Faszerowane warzywa

Kalarepki faszerowane

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Pyszne kalarepki faszerowane ..

Kalarepki faszerowane

Składniki:

Kalarepki faszerowane

 

 

Sposób przygotowania:

Kalarepki faszerowane
Kalarepki oczyścić i wyżłobić łyżką środki kalarepek. wyjęte środki posiekać i odstawić. Kalarepki obgotować ok 10 min. Na oleju podsmażyć drobno posiekaną cebulę, dodać mięso i przyprawy i na koniec posiekaną kalarepkę ze środków i pokrojony w kostkę pomidor. Poddusić i odparować z nadmiaru płynu. Nadzienie wystudzić dodać jajko i wymieszać.. Nadziać kalarepki i ułożyć w brytwance .. posypać startym żółtym serem.. Zapiec ok 30 -35 min.