Ilona_eS

Ilona_eS

Szef Kuchni
[Przepisów: 25]

Kalfior smażony

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Prosty i przepyszny sposób na kalafiora smażonego w bułce tartej idealnego na obiad. Miękki, chrupiący rozpływający sie w ustach kalafior.

Kalfior smażony

Składniki:

Kalfior smażony

 

Sposób przygotowania:

Kalfior smażony

ETAP 1:

1. Kalafior gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Odcedzamy, studzimy i rozdzielamy na mniejsze różyczki.
2. Jajka, jarzynka, sól i pieprz mieszamy w osobnej miseczce, obtaczamy kalafior.
3. Następnie obtaczamy kalafior w bułce tartej z każdej strony.
4. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy kalafiora na rumiano z każdej strony.
5. Odsączamy nadmiar tłuszczu na ręczniku papierowym.