KRISTOFE

KRISTOFE

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 336]

kanapeczki z toskańskiej martadeli

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Toskańska piramida smaków.

kanapeczki z toskańskiej martadeli

Składniki:

kanapeczki z toskańskiej martadeli

 

  • 200 gram włoskiej martadeli,
  • świeża ciepła bagietka,
  • 4 pomidorki koktailowe,
  • wiórka parmezanu,
  • znakomita oliwa,
  • szczypiorek do dekoracji,
  • sól, pieprz do smaku,

Sposób przygotowania:

kanapeczki z toskańskiej martadeli
Bagietkę kroimy w podłużne paski skrapiając oliwą doprawiając pieprzem i solą, duże plasterki martadeli składamy na cztery części do środka wkładając szczypiorek do dekoracji, kanapeczki przyozdabiamy pomidorkiem oraz wiórkami parmezany. Wszystkie kanapeczki układamy w piramidkę na talerzu, podajemy dobrą oliwę, przed konsumpcją koniecznie skropić oliwą. SMZCZNEGO