Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1764]

Kanapka na ciepło z mięsem mielonym i warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Kanapka na ciepło z mięsem mielonym i warzywami to pomysł na smaczną kolację dla całej rodzinki :) Polecam.

Kanapka na ciepło z mięsem mielonym i warzywami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kanapka na ciepło z mięsem mielonym i warzywami

 

  • 1 bułka paryska
  • 2 łyżki mięsa mielonego
  • 1/3 cebuli białej małej
  • 1 łyżeczka oleju
  • garść mix sałat
  • 4-5 plasterków ogórka zielonego
  • 6-7 słupków papryki czerwonej
  • masło
  • ketchup
  • sos czosnkowy
  • sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Kanapka na ciepło z mięsem mielonym i warzywami
Cebulę obieramy i siekamy drobniutko, szklimy na rozgrzanym oleju, dodajemy mięso mielone, doprawiamy i podsmażamy.

Bułkę przecinamy na pół, smarujemy masłem i podpiekamy na suchej patelni.

Na jedną część nakładamy ketchup, sałatę oraz podsmażone mięso, na wierzch układamy plasterki ogórka oraz słupki papryki czerwonej - dekorujemy sosem czosnkowym, przykrywamy drugą połówką bułki.

Podajemy na ciepło. Smacznego. 
Kanapka na ciepło z mięsem mielonym i warzywami
Bułkę przecinamy na pół, smarujemy masłem i podpiekamy na suchej patelni. Na jedną część nakładamy ketchup
Kanapka na ciepło z mięsem mielonym i warzywami
następnie nakładamy mix ulubionych sałat
Kanapka na ciepło z mięsem mielonym i warzywami
Cebulę obieramy i siekamy drobniutko, szklimy na rozgrzanym oleju, dodajemy mięso mielone, doprawiamy i podsmażamy. Przekładamy na sałatę
Kanapka na ciepło z mięsem mielonym i warzywami
na wierzch układamy plasterki ogórka oraz słupki papryki czerwonej - dekorujemy sosem czosnkowym,