msewka

msewka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 607]

Kanapka piętrowa.

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Znudziły się Wam tradycyjne kanapki a potrzebujecie zjeść pożywne,smaczne śniadanie? Może taka wersja na ciepło będzie alternatywą.

Kanapka piętrowa. Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Kanapka piętrowa.

 

  • 4 kromki ciemnego pieczywa z ziarnami
  • 2 łyżki masła
  • 2 pieczarki
  • 1 duży kotlet mielony lub 2 małe schabiki usmażone
  • 5 dag sera żółtego *lub więcej
  • 2 szczypty papryki mielonej słodkiej
  • 1 płaska łyżeczka przyprawy do tostów i zapiekanek

Sposób przygotowania:

Kanapka piętrowa.
Kromki chleba posmarować z jednej strony cieniutko masełkiem. Nałożyć porcje mięsa na dwie kromki. Ser zetrzeć na tarce do sera .Po troszku sera rozłożyć na wędlinie. Pieczarki opłukać i osuszyć.Pokroić w cienkie plasterki i ułożyć je na serze,posypać je przyprawą do tostów i zapiekanek.Znów rozłożyć po troszku sera i przykryć drugą kromką pieczywa, masełkiem do dołu. Na wierzch dać pozostały ser i oprószyć papryką mieloną. Zapiec w opiekaczu lub włożyć do mikrofalówki na 2-3 minuty.Podawać gorące.
Kanapka piętrowa.
Przygotowane w ten sposób kanapki zapiekamy lub wkłądamy do mikrofalówki.