Aleksandra Cichocka

Aleksandra Cichocka

Szef Kuchni
[Przepisów: 101]

Książka Kucharska: 100 przepisów przy diecie cukrzycowej

Kanapka twarożkowo-brzoskwiniowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Lekka kanapka z białkiem i beta-karotenem

Kanapka twarożkowo-brzoskwiniowa

Składniki:

Kanapka twarożkowo-brzoskwiniowa

 

  • 4 kromki chleba żytniego pełnoziarnistego (4x40 g)
  • 2 łyżeczki margaryny miękkiej (10 g)
  • 4 cienkie plastry wilgotnego półtłustego sera białego (80 g)
  • 4 łyżki gęstego jogurtu naturalnego 1% tł. (60 g)
  • 1 drobno posiekana brzoskwinia (150 g)
  • Szczypta startego imbiru

 

Sposób przygotowania:

Kanapka twarożkowo-brzoskwiniowa

Ser biały wymieszaj z jogurtem, drobno posiekaną brzoskwinią i szczyptą startego imbiru. Chleb posmaruj cienko margaryną miękką, na każdej kanapce połóż ser z brzoskwiniami.


  167 kcal/kromkę.


Zobacz zalecenia dietetyczne dla osób z cukrzycą. 


Tagi:

sery chleb ser