mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Kanapka Wąż

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Taka kanapka na pewno wywoła uśmiech na buźce każdego dziecka, ale nie tylko.

Kanapka Wąż Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kanapka Wąż

 

  • 1 długa bagietka
  • masło do smarowania
  • parówka
  • pomidor
  • ogórek zielony
  • kilka rzodkiewek
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • kawałek pora – zielona część
  • kilka plastrów żółtego sera
  • kilka plastrów szynki
  • kilka kostek sera feta
  • 1 łyżka serka kanapkowego
  • kawałek czerwonej papryki
  • czarna oliwka
  • szczypiorek
  • sól

Sposób przygotowania:

Kanapka Wąż
Długą bagietkę przekrawam wzdłuż na pół. Kroję ją na 8 części różnej długości. Kawałki bagietki smaruję cienko masłem badź serkiem kanapkowym. Elementy węża obkładam pokrojonymi warzywami, jajkami ugotowanymi na twardo, serem żółtym, fetą i szynką. Układam elementy bagietki tworząc kształt węża. Z zaokrąglonej części bagietki robię głowę węża. Oczy węża robię z pokrojonego w plasterki zielonego ogórka i plasterków czarnej oliwki, rzęsy robię z kawałków szczypiorku, a nosek i język wykrawam za pomocą noża z czerwonej papryki.

Kanapeczki delikatnie oprószyć solą i od razu podaję.
Kanapka Wąż
zdrowa kanapka
Kanapka Wąż
idealna na kinderbal dla dzieciaczków