BSz

BSz

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 225]

Kanapka z ciabatty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ładnie podana kanapka , będzie smakowitym kąskiem .

Kanapka z ciabatty Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kanapka z ciabatty

 

  • ciabatta
  • 1 jajko ugotowane na twardo
  • 1 łyżka majonezu
  • szczypiorek
  • groszek
  • polędwica łososiowa
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Kanapka z ciabatty
Świeżą bułkę ciabattę kroimy wzdłuż na pół . Gotujemy jajko na twardo . Ostudzone obieramy ze skorupki , drobno kroimy , solimy , pieprzymy , mieszamy razem z majonezem . Połowki bułki smarujemy pastą jajeczną . płuczemy szczypiorek , kroimy kilka łodyg na małe kawałki . Na paście jajecznej układamy polędwicę na kształt zwiniętej rolady . układamy kawałki szczypiorku na kształt listków obok zwiniętej wędliny . Ozdabiamy kilkoma ziarenkami groszku . Smacznego!
Kanapka z ciabatty
Obieramy ze skorupki jajo , mieszamy z majonezem .
Kanapka z ciabatty
Kromkę bułki smarujemy pastą z jajka .
Kanapka z ciabatty
na paście jajecznej układamy plaster polędwicy .

Tagi:

jajko jajka