magmonika

magmonika

Kucharz
[Przepisów: 43]

Kanapka z pastą żurawinową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kanapka z pastą żurawinową, idealne na śniadanie

Kanapka z pastą żurawinową

Składniki:

Kanapka z pastą żurawinową

 

  • 240 g dojrzały ser pleśniowy,
  • 100 g chudy twaróg,
  • pieprz biały mielony,
  • 1 łyżka tarty chrzan,
  • 80 g żurawina,
  • 1 sztuka bagietka,
  • szczypiorek

Sposób przygotowania:

Kanapka z pastą żurawinową
Żurawinę zalewamy wodą i gotujemy 5 min. Odstawiamy do wystygnięcia. Sery kroimy na małe kawałki i wkładamy do misy, gdzie rozdrabniamy widelcem. Dodajemy twaróg, całość mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Do masy serowej dodajemy tarty chrzan i odcedzoną żurawinę. Całość delikatnie mieszamy i wstawiamy do lodówki na 35min. Bagietlkę kroimy w skośne kromki, każdą kromkę smarujemy małą ilością pasty i posypujemy szczypiorkiem.
Składniki na 18 kromek.

Tagi:

sery tarta ser