pioge7

pioge7

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 604]

Kanapki jeżyki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszne kanapki dla dzieci

Kanapki jeżyki

Składniki:

Kanapki jeżyki

 

  • kawałek bagietki
  • 10 dag pasztetu drobiowego DROP
  • 5 dag twardego topionego sera
  • kilka małych czarnych oliwek
  • kiełki słonecznika
  • kawałek czerwonej papryki

Sposób przygotowania:

Kanapki jeżyki
Bagietke pokroić skośnie na 6 cieniutkich kromek, każdą grubo posmarować pasztetem DROP, topiony serek włożyć do wyciskarki do czosnku, przeciąć go, tworząc makaroniki, ułożyć je na 3/4 każdej kanapki by tworzyły nibykolce. Z pokrojonych oliwek zrobić oczy jeżyków z małych kawałków papryki- noski. Kanapki położyć na małym talerzyku posypanym kiełkami słonecznika.