beatkaa153

beatkaa153

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 544]

Kanapki na ciepło

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Obsmażane kanapki ......

Kanapki na ciepło

Składniki:

Kanapki na ciepło

 

  • chleb 4 kromki
  • jajka 2 sztuki
  • szynka 1 plaster
  • żółty ser wg uznania
  • olej wg uznania
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • szczypiorek do dekoracji

Sposób przygotowania:

Kanapki na ciepło
Kromki chleba cienko smarujemy masłem.plaster szynki kroimy na pół . Na końcu dwóch kromek kładziemy przekrojoną szynkę. Posypujemy częścią startego sera. Przykrywamy drugą kromką. W końcu kanapki, gdzie nie ma szynki mała szklaneczką wycinamy otwory w obydwu kromkach. Na patelni rozgrzewamy trochę oleju i kładziemy podwójne kanapki. Opiekamy po jednej stronie. Przewracamy na drugą stronę. W otwory w kanapkach wbijamy jajka. Oprószyć solą i pieprzem. Przykrywamy pokrywką i smażyć do ścięcia jajek. Gorące kanapki posypujemy resztą startego sera. Jajko posypujemy szczypiorkiem.