szalonamonia

szalonamonia

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 843]

Kanapki na ciepło z brie i boczkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

bułka na ciepło zapiekana z boczkiem i serem brie

Kanapki na ciepło z brie i boczkiem

Składniki:

Kanapki na ciepło z brie i boczkiem

 

  • 1 podłużna bułka
  • 4 plasterki boczku wędzonego
  • 4 plasterki brie
  • 1/3 łyżeczki pieprzu zielonego
  • Kilka listków rukoli

 

Sposób przygotowania:

Kanapki na ciepło z brie i boczkiem
Bułkę przeciąć na pół. Boczek delikatnie podsmażyć na suchej patelni, gdy będzie lekko chrupki, przełożyć po 2 plasterki na każdy kawałek bułki. Na każdym położyć po 2 plasterki sera brie i ułożyć na folii aluminiowej odkryte w piekatniku nagrzanym do 180 stopni. Zapiekać ok 10-15 minut. Pieprz utłuc w moździerzu i oprószyć nim kanapki. Udekorować listkami rukoli.