Siedlce

Siedlce

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 414]

kanapki z ciepłym bekonem, serem i pomid

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

pyszne kanapeczki z ciepłym bekonem

kanapki z ciepłym bekonem, serem i pomid

Składniki:

kanapki z ciepłym bekonem, serem i pomid

 

  • 4 bułki
  • opakowanie bekonu
  • 200 gram sera żółtego
  • 1 duzy pomidor
  • masło
  • szczypior
  • cebula czerwona
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

kanapki z ciepłym bekonem, serem i pomid
Każdą bułkę przekrowujemy na pół. smarujemy delikatnie masełkiem , i osypujemy pieprzem na masło.
Bekon podsmażamy na rozgrzanej patelni. Po usmażeniu na ręcnziku papierowym układamy bekon by wchłoneła ściereczka z neigo tłuszcz. Następnie układamy beok na każdą połówkę bułki.
Cebulę obieramy , kroimy w kostkę. Pomidor kroimy w plastry. szczypior siekamy na drobniutko.
Na bekon kładziemy plasterek pomidora, plasterek ogórka. posypujemy szczypiorkiem i pokrojoną w kosteczke cebulą czerwoną- solimy . i trzemy na to troszeczkę sera żółtego.
Polewamy naszą bułkę majonezem , musztardą i ketchupem.
Zamiast np cebuli surowej możemy dac na to cebulę prażoną :)
Smacznego

Tagi:

sery ser