gosia56

gosia56

Złoty Ekspert
[Przepisów: 796]

Kanapki z pastą jajeczno serową

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Bardzo lubię takie kanapki z bagietki. Robię je zawsze na imprezę, bo można je przygotować wcześniej, a przed podaniem tylko pokroić. Oczywiście można je zrobić z różnymi dodatkami.

Kanapki z pastą jajeczno serową

Składniki:

Kanapki z pastą jajeczno serową

 

  • jajka ugotowane na twardo 5 szt
  • żółty ser starty 10-15 dkg
  • majonez 3-4 łyżki
  • marchewka surowa 1 szt
  • szczypiorek
  • bagietka 4 szt
  • papryka konserwowa 1/2 szt
  • seler naciowy 2 łodyżki można pominąć
  • papryka marynowana lub surowa czerwona

Sposób przygotowania:

Kanapki z pastą jajeczno serową
Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie. Ugotowane obieramy i ścieramy na tarce. Żółty ser ścieramy na tarce na drobnych oczkach Marchewkę obieramy i też ścieramy na drobno. Szczypiorek kroimy drobno. Do jajek dodajemy starty ser ,marchewkę, szczypiorek i dodajemy majonez, mieszamy składniki pasty.

Z mini bagietek odcinamy końcówki. Przecinamy bagietki z jednego boku. Z bagietek wydrążamy środek. Bagietki można lekko posmarować masłem ale można to pominąć. Następnie bagietki smarujemy przygotowaną pastą, na środek układamy paski papryki marynowanej, zwijamy ciasno każdą bagietkę wkładamy każdą oddzielnie do woreczka i jeszcze raz ciasno zwijamy.

Tak przygotowane bagietki wkładamy do lodówki. Bagietki przed podaniem kroimy w ukośne kanapki i podajemy.

POLECAM !!!